Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@10:10:10 GMT

راه جلوگیری از سرقت ایده و اختراع چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۹۷۰۴۲

راه جلوگیری از سرقت ایده و اختراع چیست؟

یک مخترع و پژوهشگر گفت: وقتی خودم مشکل ثبت بین‌المللی اختراع را از نزدیک لمس کردم تصمیم گرفتم آموزش‌های ثبت اختراع جهانی را برای مخترعان و جامعه علمی کشور تحت عنوان یک شرکت دانش‌بنیان انجام دهم.

امید شاه‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در رشته معماری تا مقطع کارشناسی ارشد  تحصیل کردم و تا کنون 23 اختراع به ثبت رسانده‌ام و تقریباً 18 سال است که در حوزه ثبت اختراع و کارهای علمی پژوهشی فعالیت می‌کنم، سه بار به عنوان پژوهشگر برتر استان قزوین، دو بار هم به‌عنوان مخترع نمونه کشور و دانشگاه آزاد انتخاب شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: شرکت بنده در حوزه ثبت اختراعات، ثبت «پتنت» و ثبت «PCT» آموزش‌هایی را به دانشجویان، اساتید و شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد که ثبت‌های «پتنت» و «PCT» در حوزه بین‌الملل و ثبت اختراع نیز در داخل و خارج از کشور است.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه اعطای گواهی‌نامه ثبت اختراع «پتنت» نیز از دیگر گواهی‌های ثبت اختراع است، اضافه کرد: معاهده همکاری ثبت اختراع «PCT» یک معاهده بین‌المللی است که 137 کشور دنیا به آن پایبند هستند و این امکان را به مخترعان می‌دهد که از اختراع خود تنها با یک تقاضانامه بین‌المللی ثبت اختراع حمایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: در پارک علم و فناوری امام خمینی (ره) قزوین تحت شرکت دانش‌بنیان مستقر هستیم و با آموزش‌های موجود در تلاش هستیم تا مخترعان در خصوص مسائل حقوقی و مباحث بین‌المللی دچار مشکل نشوند.

شاه‌محمدی تصریح کرد: صنایع بدون ثبت اختراع بین‌المللی نمی‌توانند محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنند، چراکه با صادرات آن، سایر کشورها با نمونه‌سازی و شبیه‌سازی محصول را به نام خود ثبت اختراع یا «PCT» کرده و در دنیا عرضه می‌کنند.

وی ضمن بیان انگیزه خود در ثبت شرکت مطرح کرد: با دیدن مشکلات موجود تصمیم گرفتیم آموزش‌های ثبت اختراع را در سطح مدارس، دانشجویان، اساتید دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، صاحبان صنایع، مدیران صنایع و همه جامعه علمی کشور داشته باشیم.

این مخترع تأکید کرد: با تولید یک محصول برای آن تکنولوژی ایجاد می‌شود که با ایجاد تکنولوژی باید ثبت اختراع داخلی و خارجی انجام شود.
  چون نتوانستم اختراعم را به ثبت جهانی برسانم، روسیه آن را ثبت کرد  وی اظهار کرد: در سال 79 طی اختراعی مکانیزمی برای هواپیمای مسافربری طراحی کردم تا مسافرانی که در داخل هواپیما هستند قبل از سقوط به خارج منتقل شده و موقع سقوط کشته نشوند.

شاه‌محمدی تشریح کرد: این اختراع را در سال 85 ثبت داخلی کردم و در آن سال‌ها ایران عضو معاهده «PCT» نبود و نمی‌توانستیم ثبت انجام دهیم برای ثبت «پتنت» نیز بایستی 50 میلیون تومان در سال 79 هزینه می‌کردم که برایم مقدور نبود به همین دلیل از زمان اختراع تا ثبت داخلی شش سال فاصله زمانی افتاد و در شبکه‌های خبری آن را اعلام و مقاله نیز چاپ کردم اما متأسفانه در حال حاضر کشور روسیه آن را به نام خود ثبت کرده و بر روی آن کار می‌کند.

تلاش برای تولید انبوه اختراعات در ایران  وی اظهار کرد: بعد از نوروز 97 در مسابقات ژنو سوئیس شرکت و دو اختراع ارائه کردیم و در حاشیه آن نیز با دوستانم طی جلسه با رؤسای سازمان‌های ثبت اختراعات و مالکیت فکری دنیا طرح بنده را ارائه کردیم که چرا کشور روسیه آن را به نام خود به ثبت رسانده است و درنهایت پاسخی دریافت نکردیم چون عنوان کردند برای اختراع شما باید ثبت «PCT» صورت می‌گرفت.

این مخترع با اشاره به اختراعات در مسابقات ژنو سوئیس تشریح کرد: یکی از اختراعات ما مدال طلای جهانی و دیگری مدال نقره جهانی را کسب کرد و در حال حاضر سرمایه‌گذاران خارجی به دنبال آن هستند این دو اختراع ما را تولید کنند ولی ما در تلاش هستیم آن را در کشور تولید و به دنیا عرضه کنیم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ايده ثبت اختراع ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۹۷۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاج به کمیته‌های انضباطی، اخلاق و استیناف ابلاغ کرد: جلوگیری از حاشیه‌های غیرمتعارف در فوتبال

رئیس فدراسیون فوتبال در نامه‌ای به روسای کمیته‌های انضباطی، اخلاق و استیناف فدراسیون، دستورالعمل پیشنهادی سازمان لیگ کشور درباره جلوگیری از حاشیه های غیرمتعارف را ابلاغ کرد.

به گزارش ایسنا، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال در نامه ای به روسای کمیته های انضباطی، اخلاق و استیناف نوشت:

احتراما با عنایت به بند ۱۰ از ماده ۳۵ و همچنین بند ۳ از ماده ۷۸ اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران،وفق مصوبه شماره ۱۴۰۳۵۲۱۲۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ هیات محترم رئیسه فدراسیون فوتبال،دستورالعمل پیشنهادی سازمان لیگ کشور درباره جلوگیری از حاشیه های غیرمتعارف،صدور اعلامیه،بیانیه،اطلاعیه و مصاحبه های غیرفنی و خارج از حوزه مسولیت مقامات و ارکان رسمی باشگاهها و اشخاص مرتبط با آنان در کلیه لیگ های کشور،قبل از مسابقه،حین مسابقه،پس از مسابقه،داخل یا خارج ورزشگاه که برخلاف مقررات جاری صورت پذیرد،تخلف محسوب می شود.

بدیهی است،ارکان محترم قضایی بر حسب گزارش های واصله از سوی مبادی ذیربط در اسرع وقت نسبت به رسیدگی در چارچوب صلاحیت های مقرر اقدام و طبق آیین نامه های مربوطه اتخاذ تصمیم خواهند کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ایده‌های خوب دانش‌آموزان برای گره‌گشایی مشکلات استفاده می‌شود
  • اختراع پارچه نازک‌تر از موی انسان 
  • تاج به کمیته‌های انضباطی، اخلاق و استیناف ابلاغ کرد: جلوگیری از حاشیه‌های غیرمتعارف در فوتبال
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • شکایت تیک‌تاک و بایت دنس برای جلوگیری از فروش اجباری در آمریکا
  • درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • رویداد صدرا به شناسایی ایده‌های فناورانه منجر می‌شود
  • برگزاری رویداد ملی مسئله محور «شروع» در دانشگاه کردستان
  • رویداد ملی مساله محور «شروع» در دانشگاه کردستان آغاز شد